fredag den 27. januar 2012

Menneskets umættelige forbrug V.S. Naturens balance


Klimaet er i forandring, og dette ødelægger jordens balance. Det primære problem er det store udslip af CO2, som menneskene forsager.
Det er i form af produktion og brændstof, at CO2 bliver udledt.
Alt vi har omkring os er stort set menneske produceret. Produktion kræver en drivkraft altså et brændstof. Siden industrialiseringen er de primitive arbejds metoder og transport midler blevet erstattet af maskiner. Det forsagede selvfølgelig en markant stigning af CO2 udslippet.
Det er for det meste de fossile brændstoffer, der holder hele produktionen kørende. Dette er et problem da fossile brændstoffer ikke er vedvarende, eller miljøvenlige.
Menneskene er afhængige af de materialer der bliver produceret, vores ”luksus vaner” er blevet vores hverdag. Så det at vi kan løbe tør for de forskellige brændstoffer, og at verden omkring os langsomt vil bliver forurenet , er to store katastrofer, som vi knap ville enerkende.
CO2 udslippet er med til at forøge drivhuseffekten. Når solens stråler rammer jorden, skaber det varme. Denne varme er med til at holde jordens organismer i live, uden den ville verdenshavene fryse til is, og der ville ca. være 30 grader koldere på jorden, altså et klima magen til det i stenalderen. Men denne varme kan også blive for meget, og det er det der er ved at ske nu.
Når solens stråler rammer jorden, bliver de reflekteret tilbage op mod atmosfæren. Men det kan for strålerne være svært at slippe igennem, så strålerne bliver fanget, som i et drivhus.
Alle organsimer vil blive påvirket af denne ændring i naturens balance. Det vil have store konskvenser for klimaet. Det at temperaturen stiger vil værst af alt medføre smeltning af indlands isen. Dette vil skabe oversvømmelser, og mange dyrearter vil uddø. Andre steder vil der blive tørke, og endnu mere ekstreme klimaforhold. Det kan også medfører at golfstrømmen, som jævner temperaturene i verdenshavene, kan ophører eller ændre retning.
De forskellige økosystemer og fødekæder vil bliver bragt ud af balance, ikke bare i dyreriget, men også for os menneske.
Denne katastrofe er allerde i gang. Vores CO2 stiger år for år, men vi kan stadig få vendt denne negative retning vores livsstil har taget. Men dette kræver en drastig fælles beslutning for hele verdensamfundet. Alle må skærer ned på deres forbrug af CO2, og det er op til det individuelle menneske at gøre en forskel.
Der er blevet afholdt forskellige klimatopmøder, hvor verdens ledere mødes for at tage stilling til problemmet.
Disse konferencer holdes hvert år, og indtil videre har der været afholdt 16 møder i alt. Men der er endnu ikke truffet en endelig beslutning. Der er mange lande der har noget i klemme, og der kræver utroligt meget at omlægge hele samfundets livsstil. - Ikke bare det at man må give afkald på nogle luksus materielle ting, men også økonomisk er det en kæmpe udfordring. Det at krisen kradser er en stor forhindring.
Dog bruger man mange resurser på forskning i at nedsætte CO2 udslippet, dette kunne f.eks. være et mere miljøvenligt brændstof.
Man udvikler også de vedvarende former for brændstof, f.eks er vindmølleindustrien voksende og det samme gælder solceller, vandkraftværker,og jord energi.
Men indtilvidere er det langt fra nok, vi lever bare i vores egen lille perfekte boble. I en tro om at det ikke rammer os selv. Sandheden er at det vil ramme alle!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar